Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους διαχωρισμούς

Στηρίζουμε και θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η “Πρωτοβουλία υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς” το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 12:00 στην Καμάρα.

Παρακάτω ακολουθεί το κάλεσμά μας για την συγκέντρωση:

Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μέσα στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κήρυξε το κράτος με πρόσχημα την υγειονομική κρίση. Η προπαγάνδα, η λογοκρισία και η καταστολή επιστρατεύτηκαν από την πρώτη στιγμή για να χτιστεί το κρατικό αφήγημα έντεχνα πάνω στο δόγμα της ατομικής ευθύνης. Ο εμβολιασμός παρουσιάζεται τώρα ως εθνικό και κοινωνικό καθήκον και η μη συμμόρφωση συνεπάγεται την έμμεση μείωση μισθού (με τα απανωτά υποχρεωτικά τεστ) και τον αποκλεισμό από την εργασία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την κατανάλωση, τις μετακινήσεις και πάει λέγοντας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, με την εφαρμογή του νόμου του κράτους για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς – που οδήγησε σε αναστολή όσους από αυτούς δεν εμβολιάστηκαν και όσους συμπλήρωσαν 6 μήνες από τότε που νόσησαν – το ανθρωπιστικό πρόσχημα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης (που τον Μάρτιο του 2020 τόσο υποκριτικά καλούσε σε χειροκρότημα από τα μπαλκόνια) εμφάνισε σημαντικές ρωγμές.

Τέλη Νοεμβρίου του 2021 ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τον επερχόμενο (από τα μέσα Ιανουαρίου 2022) καταναγκαστικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών. Πλέον, κάθε ανθρωπιστικό πρόσχημα φαίνεται να γκρεμίζεται, καθώς το εξοντωτικό πρόστιμο των 100 ευρώ (που συνεπάγεται έμμεση μείωση συντάξεων για όσους άνω των 60 είναι συνταξιούχοι) επιβάλλεται εκβιαστικά σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας για χάρη του οποίου με κροκοδείλια δάκρυα επιβλήθηκαν οι άνευ ιστορικού προηγουμένου περιορισμοί της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μέρα με τη μέρα, βήμα–βήμα χτίζεται έντεχνα ένα πλέγμα απαγορεύσεων και διαχωρισμών που «εμβολιάζει» τις κοινωνίες με τακτικές ενός νέου ολοκληρωτισμού, του υγειονομικού. Μέσα στον τεχνητό διχασμό των κοινωνιών, ήρθε η στιγμή που καθένας και καθεμία οφείλει να πάρει θέση.

Κοινοί αγώνες εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων ενάντια:

  • στον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό
  • στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων
  • στις απολύσεις και αναστολές των εργαζομένων που αρνούνται την επιβολή ιατρικών πράξεων
  • στα προνόμια, τους εκβιασμούς, τα πρόστιμα και τους διαχωρισμούς
  • στην επιτήρηση της υγείας και της ζωής μας.